1Уочи заједничке седнице Владе Републике Србије и Републике Српске данас је одржан билатерални сусрет министра заштите животне средине у Влади Републике Србије Горана Тривана и министарке за просторно уређење, грађевинарство и екологију Владе Републике Српске  Сребренке Голић.

На овом радном састанку било је речи о најактуелнијим питањима заштите животне средине и природе, размени искустава и могућностима сарадње, ради постизања конкретних циљева у побољшању стања животне средине и природе који утичу на квалитет живота и здравље људи, не само на подручју Србије и Републике Српске, већ и шире, у читавом региону.

2У том смислу, договорено је интензивирање сарадње у области заштите животне средине са земљама у окружењу, и посебно, интензивирање трилатералне сарадње са Црном Гором у решавању питања која се односе на заштиту вода и река које протичу кроз заједничко подручје.

Конкретизација договорених тема за сарадњу уследиће на састанку министра заштите животне средине у Влади Републике Србије Горана Тривана и министарке за просторно уређење, грађевинарство и екологију Владе Републике Српске  Сребренке Голић који је заказан за 4. децембар 2017.