1Uoči zajedničke sednice Vlade Republike Srbije i Republike Srpske danas je održan bilateralni susret ministra zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Gorana Trivana i ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Vlade Republike Srpske  Srebrenke Golić.

Na ovom radnom sastanku bilo je reči o najaktuelnijim pitanjima zaštite životne sredine i prirode, razmeni iskustava i mogućnostima saradnje, radi postizanja konkretnih ciljeva u poboljšanju stanja životne sredine i prirode koji utiču na kvalitet života i zdravlje ljudi, ne samo na području Srbije i Republike Srpske, već i šire, u čitavom regionu.

2U tom smislu, dogovoreno je intenziviranje saradnje u oblasti zaštite životne sredine sa zemljama u okruženju, i posebno, intenziviranje trilateralne saradnje sa Crnom Gorom u rešavanju pitanja koja se odnose na zaštitu voda i reka koje protiču kroz zajedničko područje.

Konkretizacija dogovorenih tema za saradnju uslediće na sastanku ministra zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Gorana Trivana i ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Vlade Republike Srpske  Srebrenke Golić koji je zakazan za 4. decembar 2017.