Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је са градоначелницом Ужица Јеленом Раковић Радивојевић Уговор о преносу финансијских средстава у износу од 96 милиона динара тој локалној самоуправи, ради финансирања пројекта проширења тела депоније и санирања клизишта, у оквиру Регионалног центра за управљање отпадом „Дубоко“.

Министарка Вујовић истакла је да ће тим пројектом бити обезбеђени услови за правилно управљање отпадом и адекватну заштиту животне средине како за регион Ужица, тако и за Нову Варош, Прибој, Пријепоље и Сјеницу, који ће до изградње свог регионалног центра користити регионалну депонију „Дубоко“ за одлагање отпада из својих општина.

  • То је део ширег процеса који треба да обезбеди трајно решење проблема са депоновањем комуналног отпада. Почели смо од хитног затварања несанитарне депоније „Стањевине“ у Пријепољу, што је договорено почетком новембра на састанку са представницима Пријепоља, Прибоја, Нове Вароши, Ужица и Чачка. Паралелно са тим, приступамо решавању питања Регионалне депоније „Дубоко“ Ужице – нагласила је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

Она је додала да су буџетом  Министарства заштите животне средине за 2021. годину опредељена и средства за изградњу Трансфер станице „Бањица“ у Новој Вароши, чиме се решава питање управљања отпадом за регион који чине Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница, а у тим општинама престаје депоновање отпада на несанитарне депоније, које ће бити затворене и саниране.

Градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић захвалила је Министарству заштите животне средине на помоћи у решавању проблема, и похвалила постојање снажне воље и спремности да се приступи решавању вишедеценијских проблема.